Pienet mustikkakukot eli rättänät

2 h 10 min
3.5
2

Pienet mustikkakukot eli rättänät

MU
KA
2
3.5
Teksti Johanna Rusanen-Kartano
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 kpl)

  • 125 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlohrajauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, sekoita voi-sokeriseokseen.
Anna taikinan tasaantua viileässä vähintään tunti.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla tai veitsellä leikaten paloja.
Painele levyt pieniin folio- tai uunivuokiin (halk. n. 12 cm), myös muffinipelti sopii käyttötarkoitukseen. Painele taikina huolellisesti niin, että se peittää paistoastian pohjan ja reunat.
Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Lusikoi marjaseos taikinapesiin. Kauli taikinan reunapalat uudelleen levyksi ja ota siitä kansiksi sopivia pyöreitä levyjä. Painele kannen reunat kiinni.
Paista mustikkakukkoja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia koosta riippuen.
Tarjoa pienet mustikkakukot eli rättänät jälkiruokana tai kahvipöydässä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä