Maku

Pienet mustikkakukot eli rättänät

2 h 10 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 20 min
MU
KA
3.5
2


Ainekset (5 kpl)

  • 125 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlohrajauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
Tulosta

Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, sekoita voi-sokeriseokseen. Anna taikinan tasaantua viileässä vähintään tunti. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla tai veitsellä leikaten paloja. Painele levyt pieniin folio- tai uunivuokiin (halk. n. 12 cm), myös muffinipelti sopii käyttötarkoitukseen. Painele taikina huolellisesti niin, että se peittää paistoastian pohjan ja reunat. Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Lusikoi marjaseos taikinapesiin. Kauli taikinan reunapalat uudelleen levyksi ja ota siitä kansiksi sopivia pyöreitä levyjä. Painele kannen reunat kiinni. Paista mustikkakukkoja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia koosta riippuen. Tarjoa pienet mustikkakukot eli rättänät jälkiruokana tai kahvipöydässä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
2 kommenttia