Pienet mustaherukkakiisselit

2 h 30 min
4.5
0

Pienet mustaherukkakiisselit

MU
GL
0
4.5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 400 gmustaherukoita
  • 15 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 8 rklperunajauhoja
  • 2 dlvettä

Koristeluun

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 100 gmustaherukoita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa mustaherukat ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi marjojen kuoret pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä liemi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä.

Sekoita perunajauhot veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen. Siirrä kattila liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa pulpahtaen. Ripottele sokeria kiisselin pinnalle. Jäähdytä.

Sekoita kylmä kiisseli ja annostele se pieniin jälkiruokamaljoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Koristele pienet mustaherukkakiisselit kermavaahtonokareilla ja mustaherukoilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä