Kotivinkki

Pienet mansikkapiirakat – näissä herkuissa ei marjojen kanssa säästellä!

1 h 50 min
KA
0
0

Pienet mansikkapiiraat ovat kahvipöydän söpöin ilmestys! Rennosti taitelluissa piiraissa eli galeteissa maistuu raikas yhdistelmä: mansikka ja basilika.
Tulosta
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 5 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 1 dltomusokeria
  • (1 limetin kuoriraaste)
  • 125 gkylmää voita kuutioina
  • 2kananmunan keltuaista
  • 3 tljääkylmää vettä

Täyte

  • 500 gtuoreita mansikoita
  • 1 dlhienoa sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1limetin kuoriraaste ja mehu
  • 1 dlmantelijauhetta

Lisäksi

  • 1kananmuna
  • 2 tlruskeaa sokeria
  • kourallinen basilikaa
  • (tomusokeria)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Pienet mansikkapiirakat valmistuvat näin:

  1. Mittaa jauhot, tomusokeri, limetin kuoriraaste ja voi yleiskoneeseen ja vatkaa murumaiseksi seokseksi. Voit käyttää myös käsivatkainta. Lisää keltuaiset ja kylmä vesi joukkoon. Sekoita nopeasti. Tee taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä tunti jääkaapissa.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa täyteainekset, paitsi mantelijauhe, kulhoon ja jätä maustumaan.
  3. Leikkaa taikina neljään osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi, läpimitaltaan 20-senttisiksi ja 2–3 millin paksuisiksi pohjiksi.
  4. Mittaa jokaisen pohjan keskelle neljännes mantelijauheesta ja mansikkatäytteestä. Taita reunat rennosti keskiosaa kohti. Nosta galetet pellille ja voitele kananmunalla. Ripottele vähän ruskeaa sokeria päälle ja paista 15–20 minuuttia.
  5. Koristele jäähtyneet mansikkapiiraat basilikan lehdillä ja tomusokerilla.

Vinkki!

Ohueksi kaulittu taikina menee helposti rikki, joten reunojen nostelussa varovaisuus on paikallaan.

MITÄ PIDIT?
0