5(1)
Skoolaa kakulla! Pienet mansikka-vaahtokarkkijuustokakut kootaan näppärästi laseihin
Kasvis
Munaton
3 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 20 min
Kun teet basilikalla maustetun mansikkajuustokakun laseihin, saat kätevästi valmiita annoksia. Vaahtokarkit antavat herkulle lisämakua ja toimivat samalla hyydyttäjinä. Koristele halutessasi kakkumaljojen reunat näyttävillä pursotuksilla.
5.7.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
8suklaatäytekeksiä (esim. Domino mansikka)
30 gvoita
Täyte
1½ dllaimennettua mansikkamehua
150 gvaahtokarkkeja
150 gmansikoita
1 dlkuohukermaa
1 rs (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
4–6basilikanlehteä
Pinnalle
1 dlvispikermaa
200 gmansikoita
basilikaa
(syötäviä kukkia)
Lasin reunoille
50 gvalkosuklaata
noin ½ dlnonparelleja

Pienet mansikka-vaahtokarkkijuustokakut – ohje:

  1. Koristele kulhojen reunat. Sulata valkosuklaa. Kaada nonparelleja tasapohjaiseen astiaan. Kasta lasin reunat ensin suklaassa ja sitten nonparelleissa. Anna kovettua.
  2. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita voisula keksimuruihin. Lusikoi seos lasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle.
  3. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi. Lisää vaahtokarkit ja sekoita. Nosta kattila liedeltä ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat liuenneet. Jäähdytä kylmäksi.
  4. Perkaa mansikat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna basilikanlehdet.
  5. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon vaahtokarkkiseos. Lisää mansikat ja basilika. Annostele seos laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia. Viimeistele kermavaahtopursotuksilla, mansikoilla, basilikalla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.