Maku

Pienet makkarapasteijat (Empanadillas)

1 h
3.5
1

Pienet makkarapasteijat (Empanadillas)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

Täyte

  • 350 gsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 100 gchorizo-makkaraa (suikaloituna)
  • 1 dloliiveja (silputtuna)
  • 1/3 dlpepperoni paprikaa (silputtuna)
  • 1 tlviinietikkaa
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Taikina

  • 1 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Tee ensin täyte. Kuori ja suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Keitä munat koviksi (noin 10 minuuttia). Kuori ja hienonna munat ja lisää sipuleiden joukkoon. Lisää myös meetvursti ja oliivit sekä viinietikka ja mausteet. Jos käytät voimakasta chorizo-makkaraa, voit jättää pepperonit pois.

Tee taikina. Sekoita kulhossa maito, oliiviöljy, pehmeä voi ja suola. Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki ja kauli se sitten jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi.

Leikkaa levystä muotilla halkaisijaltaan noin 12 sentin pyörylöitä, nosta niille täytettä ja taita kaksin kerroin. Nipistele reunat tiiviisti kiinni ja nosta pasteijat pellille leivinpaperin päälle. Voitele ne munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa hieman jäähtyneinä tai huoneenlämpöisinä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä