0(0)
Pienet limepikkuleivät
Kasvis
8.6.2012
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
125 gpehmeää voita
1½ dlsokeria
1kananmuna
1limen kuori
1 rkllimen mehua
2½ dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
¼ tlsuolaa
Koristelu
1 rkllimetin mehua
noin 1½ dltomusokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.

2. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori taikinaan. Lisää myös hedelmän mehu.

3. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä suola. Sekoita ne taikinaan.

4. Nosta taikinasta 1–1 ½ tl kokoisia nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa. (Taikinasta tulee noin kaksi pellillistä.)

5. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 12–14 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.

6. Sekoita limetin mehu ja tomu­sokeri koristekuorrutteeksi. Lusikoi seos puhtaaseen teräväkulmaiseen muovipussiin. Leikkaa pieni pala kulmasta pois ja pursota reiän läpi koristekuvioita jäähtyneille pikkuleiville.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.