Kotivinkki

Pienet kuivakakut ovat suloinen tuliainen – jaa taikina neljään osaan ja mausta vaikka jokainen erikseen!

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Pienet kuivakakut tarjoavat jokaiselle jotain, sillä yhdestä isosta taikinasta paistuu yhteensä neljä erilaista kakkua lahjansaajan maku­mieltymysten mukaan. Kaisalle karpaloita ja valko­suklaata, Päiville Pätkiksiä ja Laurille sitruunalakritsia!
KA
0
0
Julkaistu: 25.11.2021


Ainekset (4 kpl)

Taikina

  • 300 gvoita tai leivontamargariinia
  • 3 dlsokeria
  • 3munaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1½ dlkevytkermaa

Pätkiskakun mausteet

  • 75 gPätkis-suklaata (pieninä paloina)

Lakritsikakun mausteet

  • 1Kick-lakritsitoffeepatukka pieninä paloina
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Karpalo-valkosuklaakakun mausteet

  • ¾ dl karpaloita
  • 50 gvalkosuklaarouhetta

Jouluisen kakun mausteet

  • 1 dlpäärynäpaloja
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
Tulosta

Pienet kuivakakut valmistuvat näin:

  1. Voitele ja jauhota 4 pientä rengasvuokaa (yht. 2,1 l).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat vaahtoon yksitellen ­hyvin vatkaten.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeria jauhoihin. Lisää kerma ja jauhoseos taikinaan, sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Mausta taikinat makuaineilla. Voit leipoa myös yhden ison ­kakun, lisää tällöin kaksinkertainen määrä makuainetta taikinaan.
  5. Paista kakkuja 175 asteessa uunin keski­tasolla 45 minuuttia. Tarkista kakkujen kypsyys cocktailtikulla. Kumoa pienet kuivakakut vähän jäähtyneinä. Jäähdytä hyvin ennen pakkaamista.
Kommentoi »