Maku

Pienet kinkkupiirakat

55 min
4.1
1

Pienet kinkkupiirakat

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 50 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 200 gsaunapalvikinkkua
  • 1 kplomenaa
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 100 gmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Sekoita jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää margariini ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

Kumoa taikina alustalle ja leivo tangoksi. Jaa tanko 16 palaan. Taputtele palat jauhotetuin sormin pienten alumiinisten vuokien pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Leikkaa kinkku ja pesty omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinkku, omenat, persilja ja puolet juustoraasteesta keskenään. Jaa seos vuokiin.

Vatkaa munat, kerma ja pippuri keskenään. Lusikoi seos tasaisesti täytteen päälle vuokiin.

Ripottele pinnalle loppu juusto.

Paista pieniä kinkkupiirakoita 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia, kunnes piiraat ovat saaneet kauniin värin.

  • Käytätkö pohjaan mieluummin voita kuin pullomargariinia? Sulata voi notkeaksi, sekoita tasaiseksi ja mittaa pullomargariinin tapaan.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä