Maku

Pienet kinkkupiiraat

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
3.9
0
Julkaistu 24.8.2008


Reseptin ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 250 gkinkkua (suikaloituna)
  • 1/2 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 3 kplkevätsipulia (suikaloituna)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoreyrttiseosta
  • 75 gmozzarellajuustoa (raasteena)
Tulosta

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita pehmeään rasvaan muna ja jauhot sekä lopuksi vesi.

Voitele pinnoitetun muffinipellin kolot kevyesti.

Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 12:sta palaan. Vuoraa vuoat taikinalla. Pane muffinipelti jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kinkkusuikaleet, paprikakuutiot ja kevätsipulisilppu keskenään. Yhdistä munat, kerma ja mausteet keskenään ja sekoita kinkkuseokseen.

Jaa täyte muffinipellin vuokiin ja ripottele juustoraaste päälle. Nosta pelti ritilälle uunin alaosaan. Paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Irrota pienet kinkkupiiraat hieman jäähtyneinä.

•Pienet kinkkupiiraat sopivat hyvin retkievääksi tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

•Pohja onnistuu mainiosti myös valmiista piirakkataikinasta.

Kommentoi »