Maku

Pienet kinkkupiiraat

50 min
3.5
0

Pienet kinkkupiiraat

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 250 gkinkkua (suikaloituna)
  • 1/2 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 3 kplkevätsipulia (suikaloituna)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoreyrttiseosta
  • 75 gmozzarellajuustoa (raasteena)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita pehmeään rasvaan muna ja jauhot sekä lopuksi vesi.

Voitele pinnoitetun muffinipellin kolot kevyesti.

Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 12:sta palaan. Vuoraa vuoat taikinalla. Pane muffinipelti jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kinkkusuikaleet, paprikakuutiot ja kevätsipulisilppu keskenään. Yhdistä munat, kerma ja mausteet keskenään ja sekoita kinkkuseokseen.

Jaa täyte muffinipellin vuokiin ja ripottele juustoraaste päälle. Nosta pelti ritilälle uunin alaosaan. Paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Irrota pienet kinkkupiiraat hieman jäähtyneinä.

•Pienet kinkkupiiraat sopivat hyvin retkievääksi tai salaatin kanssa tarjottavaksi.

•Pohja onnistuu mainiosti myös valmiista piirakkataikinasta.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä