Maku

Pienet kardemummasavariinit ja maustehedelmät

3 h 25 min
0
0

Pienet kardemummasavariinit ja maustehedelmät

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 12 ghiivaa
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplmunaa

Mausteliemi

  • 5 dlviiniä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 kpltähtianista
  • 1 1/4 dlsokeria

Lisäksi

  • 2 kplkiiviä
  • 2 dlviinirypäleitä
  • 2 kplomenaa
  • 1/4 kplcantaloupemelonia

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja kardemumma. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva joukkoon. Kaada neste kuiviin aineisiin. Lisää pehmeä rasva ja jatka sekoittamista. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa rakenne rikki, mutta älä vaahdota ja lisää munat taikinaan. Sekoita hyvin.

Jaa taikina voideltuihin savariinivuokiin tai pieniin annosvuokiin.

Tai kaada taikina yhteen isoon rengasvuokaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa, pieniä noin 15 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.

Mittaa viini, mausteet ja sokeri kattilaan. Keitä 15–20 minuuttia.

Kaada kuuma mausteliemi hedelmäpalojen päälle. Jäähdytä. Poista kokonaiset mausteet liemestä.

Irrota kuumat leivonnaiset vuoista. Pane ne irrottamisen jälkeen vielä takaisin vuokiin. Pistele savariinit hammastikulla tai haarukalla. Valuta hedelmien liemi päälle. Anna maustua jääkapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Kumoa pienet kardemummasavariinit tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Annostele mausteiset hedelmät kardemummasavariinien päälle.

Tarjoa kardemummasavariinit jälkiruokana tai kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä