Maku

Pienet kalakukkoset

45 min
5
1

Pienet kalakukkoset

MU
1
5
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 400 gruistaikinaa (pakaste)
  • 3/4 dlruisjauhoja

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 300 gsilakkafileitä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Voiteluun

  • 1 dlvoita (sulatettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Sulata ruistaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli taikinapallot ruisjauhoja apuna käyttäen karjalanpiirakkakuoria muistuttaviksi soikeiksi levyiksi.

Puolita pekoniviipaleet. Nosta pekoni taikinapohjalle ja pane päälle kalafilee. Ripottele mausteeksi suolaa, pippuria, sitruunankuorta ja halutessasi esimerkiksi tillisilppua.

Nosta taikinan reunat keskelle ja ummista sormilla litistäen.

Paista pieniä kalakukkoja 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele kuumat pikkuiset kalakukot voisulalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä