Maku

Peuragulassi

3 h 30 min
3
0

Peuragulassi

MU
0
3
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 ghirvenpaistia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlinkivääriä
  • 1/4 tlmeiramia
  • 1/4 tlkuminaa
  • 2 kplsipulia
  • 60 gsilavaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 3 dllihalientä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 120 gsmetanaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Leikkaa hirven- tai peuran paisti 2–3 cm paloiksi ja nosta ne kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi, purista se öljyyn ja lisää mausteet. Sekoita mausteöljy hyvin lihapalojen joukkoon, peitä kulho ja anna lihan maustua tunnin verran.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna silava tai pekonit paistokasarissa, lisää sipulit, kuullota. Lisää lämpöä. Nosta lihapalat kasariin ja ruskista. Lisää joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree sekä puolet kuumasta lihaliemestä.
Peitä kasari kannella ja anna gulassin hautua miedolla lämmöllä 1,5–2 tuntia. Lisää tarvittaessa lihalientä.
Sekoita jauhot smetanan kanssa ja lisää se kypsymisen loppuvaiheessa kattilaan. Anna kiehahtaa pari kertaa.
Lisää tarvittaessa loput lihaliemestä, kuitenkin niin, ettei gulassikastikkeesta tule liian ohutta.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä