Maku

Petroksen kanakeitto

2 h 15 min
5
0

Petroksen kanakeitto

GL
LA
MA
0
5
Kanakeitto sopii hyvin kylmään talvipäivään. Keittoa pidetään myös flunssan helpottajana. Tämän kanakeiton maku tulee kokonaisena keitetystä kanasta!
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkanaa
  • 4 rklpuuroriisiä
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1 kplmunaa
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista kanakeitto näin:

Pane liha runsaaseen veteen kattilaan. Keitä suolalla ja valkopippurilla maustettuna, kunnes liha on kypsää ja alkaa irrota luista.

Kuori liemen pinta keittämisen aikana reikäkauhalla vaahdosta.

Nosta lihat sivuun ja siivilöi keitinliemi takaisin kattilaan.

Lisää sekaan riisi, kuorittu ja karkeaksi raastettu porkkana, sipuli ja tillisilppu. Keitä, kunnes riisi on kypsää.

Paloittele sekaan kanan tai broilerin liha.

Vatkaa kananmunan valkuainen kulhossa kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan voimakkaasti vatkaten keltuainen, sitruunan mehu sekä pari lusikallista keiton lientä.

Kaada kananmunaseos keiton sekaan hiljalleen koko ajan seosta hämmentäen.

Kiehauta ja nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä