Maku

Pestopihvi ja tomaatti-avokadosalaatti

40 min
0
0

Pestopihvi ja tomaatti-avokadosalaatti

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gnaudan ulkofileetä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 2 rklpestoa
  • 1 rkldijoninsinappia

Salaatti

  • 2 kpltomaattia
  • 2 kplavokadoa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 2 1/2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin salaatti. Pane kattilaan balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila sivuun.
Poista tomaateista sisukset ja pilko hedelmäliha pieneksi kulhoon.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha ja pilko kulhoon tomaattien kanssa.
Lisää loput ainekset ja nostele salaatti sekaisin. Purista päälle sitruunamehu.
Peitä ja nosta viileään noin puoleksi tunniksi.
Nuiji huoneenlämpöiset, siistityt pihvit varovasti nyrkilläsi litteiksi. Leikkaa pihvien keskelle tasku. Sekoita keskenään dijonsinappi ja pesto ja täytä taskut seoksella.
Kuumenna grillin parila kuumaksi ja sipaise sen pintaan öljyä.
Pane pihvit parilalle ja kypsennä ensin toiselta puolelta 2 minuuttia, käännä ja kypsennä toiselta puolelta samoin. Mikäli haluat kypsää lihaa, käännä pihvit vielä kerran. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa pihvit salaatin kanssa. Valele salaatille balsamiviinietikkaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä