Kotivinkki

Pestolohi

35 min
0
0

Surauta lohen päälle herkullinen yrttipesto.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glohifileetä
  • 1 tlöljyä
  • 80 gpinjansiemeniä
  • ½ dlruohosipulia
  • ½ dllipstikkaa
  • 4–6oksaa minttua
  • ½ dlöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Poista halutessasi lohifileen nahka. Öljyä uunivuoka ja nosta kala vuokaan. 2. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi. 3. Mittaa hienonnetut yrtit, öljy, mausteet ja ¾ pinjansiemenistä tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes pesto on hienojakoista. Levitä seos kalan päälle. Ripottele pinnalle loput pinjansiemenet. 4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. 5. Tarjoa pestolohi perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0