Pestodippi ja pizzatikut
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minErinomainen pikkusuolainen resepti, jonka avulla pääset eroon ylijääneestä pizzataikinasta. Dippi ja tikut sopivat hyvin välipalaksi tai illanistujaisten naposteltaviksi.
5
Julkaistu: 22.2.2015

Pestodippi ja pizzatikut
Reseptin ainekset (12 kpl)
Pizzatikut
- pizzataikinaa
- 0,5 dloliiviöljyä
- 1 rklkuivattua oreganoa
- suolaa
- 2 rklparmesanjuustoa raastettuna
Pestodippi
Pesto
- 1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
- 0,5 dlauringonkukansiemeniä
- 3-4 dltuoretta basilikaa
- 1-1,5 dloliiviöljyä
- 0,5 dlparmesanjuustoa raastettuna
- 0,5 tlsitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Pestodippi
- 1 dlTekemäsi pesto tai saman verran valmispestoa
- 2 dlkreikkalaista jogurttia
- suolaa ja pippuria
- 0,5 tlsitruunamehua
Aloita tekemällä dippi.
Valmista pesto surauttamalla raaka-aineet blenderissä tai sauvasekoittimella sekaisin. Lisää mausteita tai oliiviöljyä jos tarve.
Sekoita pesto kreikkalaiseen jogurttiin ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistelet pizzatikut.
Kauli pizzataikina ohueksi.
Sekoita oliiviöljy, kuivattu oregano ja ripaus suolaa.
Levitä öljysekoitus taikinalle siveltimellä.
Raasta päälle parmesanjuustoa.
Leikkaa taikinasta siivuja ja kieritä taikinasiivu rullalle.
Nosta rullatut siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa, 200 asteessa, kunnes tikut ovat saaneet kauniin värin, noin 10 minuuttia (riippuen uunin tehosta ja tikkujen koosta).
Jäähdytä tikut ja tarjoile ne pestodipin kera.
Voit korvata auringonkukansiemenet kurpitsansiemenillä tai pinjansiemenillä.