5(1)
Pestodippi ja pizzatikut
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Erinomainen pikkusuolainen resepti, jonka avulla pääset eroon ylijääneestä pizzataikinasta. Dippi ja tikut sopivat hyvin välipalaksi tai illanistujaisten naposteltaviksi.
Reseptin ainekset
12 kpl
Pizzatikut
pizzataikinaa
0,5 dloliiviöljyä
1 rklkuivattua oreganoa
suolaa
2 rklparmesanjuustoa raastettuna
Pesto
1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dlauringonkukansiemeniä
3-4 dltuoretta basilikaa
1-1,5 dloliiviöljyä
0,5 dlparmesanjuustoa raastettuna
0,5 tlsitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
Pestodippi
1 dltekemäsi pesto tai saman verran valmispestoa
2 dlkreikkalaista jogurttia
suolaa ja pippuria
0,5 tlsitruunamehua

Aloita tekemällä dippi.

Valmista pesto surauttamalla raaka-aineet blenderissä tai sauvasekoittimella sekaisin. Lisää mausteita tai oliiviöljyä jos tarve. 

Sekoita pesto kreikkalaiseen jogurttiin ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistelet pizzatikut.

Kauli pizzataikina ohueksi. 

Sekoita oliiviöljy, kuivattu oregano ja ripaus suolaa. 

Levitä öljysekoitus taikinalle siveltimellä.

Raasta päälle parmesanjuustoa. 

Leikkaa taikinasta siivuja ja kieritä taikinasiivu rullalle. 

Nosta rullatut siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa, 200 asteessa, kunnes tikut ovat saaneet kauniin värin, noin 10 minuuttia (riippuen uunin tehosta ja tikkujen koosta). 

Jäähdytä pizzatikut ja tarjoile ne pestodipin kera. 

Voit korvata auringonkukansiemenet kurpitsansiemenillä tai pinjansiemenillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.