Pestodippi ja pizzatikut

40 min
5
0

Pestodippi ja pizzatikut

Erinomainen pikkusuolainen resepti, jonka avulla pääset eroon ylijääneestä pizzataikinasta. Dippi ja tikut sopivat hyvin välipalaksi tai illanistujaisten naposteltaviksi.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pizzatikut

  • pizzataikinaa
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 1 rklkuivattua oreganoa
  • suolaa
  • 2 rklparmesanjuustoa raastettuna

Pestodippi

    Pesto

    • 1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 0,5 dlauringonkukansiemeniä
    • 3-4 dltuoretta basilikaa
    • 1-1,5 dloliiviöljyä
    • 0,5 dlparmesanjuustoa raastettuna
    • 0,5 tlsitruunamehua
    • suolaa ja mustapippuria

    Pestodippi

    • 1 dlTekemäsi pesto tai saman verran valmispestoa
    • 2 dlkreikkalaista jogurttia
    • suolaa ja pippuria
    • 0,5 tlsitruunamehua

    Tee näin

    40 min
    {
    AKTIIVINEN30 min
    PASSIIVINEN10 min

    Aloita tekemällä dippi.

    Valmista pesto surauttamalla raaka-aineet blenderissä tai sauvasekoittimella sekaisin. Lisää mausteita tai oliiviöljyä jos tarve. 

    Sekoita pesto kreikkalaiseen jogurttiin ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistelet pizzatikut.

    Kauli pizzataikina ohueksi. 

    Sekoita oliiviöljy, kuivattu oregano ja ripaus suolaa. 

    Levitä öljysekoitus taikinalle siveltimellä.

    Raasta päälle parmesanjuustoa. 

    Leikkaa taikinasta siivuja ja kieritä taikinasiivu rullalle. 

    Nosta rullatut siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa, 200 asteessa, kunnes tikut ovat saaneet kauniin värin, noin 10 minuuttia (riippuen uunin tehosta ja tikkujen koosta). 

    Jäähdytä tikut ja tarjoile ne pestodipin kera. 

    Vinkki!

    Voit korvata auringonkukansiemenet kurpitsansiemenillä tai pinjansiemenillä.
    MITÄ PIDIT?
    5
    Katso myös nämä