Uunilohi pestolla
munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Pesto-uunilohi on helppo tapa valmistaa herkullista uunikalaa! Muutaman aineksen uunilohi syntyy kätevästi vaikka arki-iltana. Tätä kannattaa kokeilla!

Reseptin ainekset 4 annosta
4paahtoleipäviipaletta
3 rklpestoa
75 gjuustoa (raasteena)
600 gkirjolohta (fileenä)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Uunilohi pestolla – ohje:
- Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään leipäkuutiot, pesto ja juustoraaste.
- Nosta lohifilee uunivuokaan, ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria. Levitä pesto-leipäseos tasaisesti kalan päälle.
- Paista uunilohi 175-asteisen uunin keskitasolla kalan paksuudesta riippuen 20–30 minuuttia.
- Tarjoa pesto-uunilohi perunoiden ja salaatin kanssa.
- Uunilohen pestokuorrutukseen voit hyvin käyttää hieman kuivahtanutta paahtoleipää.
- Alhainen paistolämpötila varmistaa uunilohen mehevyyden ja vähentää rasvan roiskumista uunissa.
- Kaipaatko sittenkin perinteisempää ohjetta? Katso sivustomme suosituin uunilohiresepti!