Kuin lämmin voileipä mutta ilman leipää! Maukkaat perunatoastit valmistetaan siivutetuista potuista – näitä täytyy kokeilla
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minPerunatoastien pohja kootaan ohuista perunaviipaleista, jotka ladotaan limittäin sopivan kokoisiksi kiekoiksi. Pohjan esikypsennyksen jälkeen pohjien päälle lisätään täytteet, ja kiekot pääsevät vielä toiselle kierrokselle uuniin. Viimeistele yrttiöljyllä ja kananmunalla, ja valmista tuli!
KA
MA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.4.2020

Kuin lämmin voileipä mutta ilman leipää! Maukkaat perunatoastit valmistetaan siivutetuista potuista – näitä täytyy kokeilla
Ainekset (4 annosta)
- 4isoa perunaa (esim. bellarosa)
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ tlsuolaa
Täytteet
- 3tuoretta maissia
- 12kirsikkatomaattia
- 4kananmunaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Yrttiöljy
- 2 dlyrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja oreganoa)
- ½ dlrypsiöljyä
- 1 tlomenaviinietikkaa
- ripaussuolaa
Perunatoastit valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi. Lado siivut limittäin kahdeksaksi ison paahtoleipäviipaleen kokoiseksi kiekoksi. Voitele perunakiekot öljyllä ja ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Esikypsennä kiekkoja uunissa noin 15 minuuttia.
- Kuori ja keitä maisseja kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Leikkaa veitsellä maissit irti tähkistä. Puolita tomaatit. Lado maissit ja kirsikkatomaatit perunakiekoille. Nosta pelti takaisin uuniin vielä noin 10 minuutiksi.
- Mittaa kaikki yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi yrttiöljyä kypsille leiville ja nosta paistetut munat lopuksi perunatoastien päälle.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0