Kotivinkki

Kuin lämmin voileipä mutta ilman leipää! Maukkaat perunatoastit valmistetaan siivutetuista potuista – näitä täytyy kokeilla

45 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen25 min
Perunatoastien pohja kootaan ohuista perunaviipaleista, jotka ladotaan limittäin sopivan kokoisiksi kiekoiksi. Pohjan esikypsennyksen jälkeen pohjien päälle lisätään täytteet, ja kiekot pääsevät vielä toiselle kierrokselle uuniin. Viimeistele yrttiöljyllä ja kananmunalla, ja valmista tuli!
KA
MA
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa perunaa (esim. bellarosa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa

Täytteet

  • 3tuoretta maissia
  • 12kirsikkatomaattia
  • 4kananmunaa
  • ripaussuolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Yrttiöljy

  • 2 dlyrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja oreganoa)
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • ripaussuolaa
Tulosta

Perunatoastit valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi. Lado siivut limittäin kahdeksaksi ison paahtoleipäviipaleen kokoiseksi kiekoksi. Voitele perunakiekot öljyllä ja ripottele kevyesti suolaa pinnalle. Esikypsennä kiekkoja uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Kuori ja keitä maisseja kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Leikkaa veitsellä maissit irti tähkistä. Puolita tomaatit. Lado maissit ja kirsikkatomaatit perunakiekoille. Nosta pelti takaisin uuniin vielä noin 10 minuutiksi.
  3. Mittaa kaikki yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Paista munat häränsilmiksi tilkassa öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi yrttiöljyä kypsille leiville ja nosta paistetut munat lopuksi perunatoastien päälle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »