Maku

Perunatäytteinen bruschetta

30 min
0
0

Perunatäytteinen bruschetta

KA
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gvaaleaa leipää (ciabatta)
  • 300 gkeitettyä uutta perunaa

Sitruunakastike

  • 6 kplanjovista
  • 75 gpersiljaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 4 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 dloliiveja (vihreä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 6 kplanjovista
  • 60 grucolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Halkaise keitetyt perunat ja viipaloi ne tasakokoisiksi paloiksi.
Valmista sitruunakastike. Silppua anjovikset ja persilja hienoksi. Raasta pestyn sitruunankuori. Purista sitruunan mehu talteen. Halkaise oliivit.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää anjovisfileet, persiljasilppu, sitruunankuoriraaste ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota seosta pari minuuttia. Lisää joukkoon perunapalat ja sekoita varovasti.
Lisää sitruunamehu, oliivinpuolikkaat ja anna seoksen hautua 5 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jätä seos hautumaan.
Valmista sillä välin leipä. Halkaise leipä pituussuunnassa. Leikkaa se annospaloiksi. Paahda palat kuumassa grillissä tai parilassa ruskeiksi.
Lusikoi paahdetulle leivälle perunaseosta ja oliiviöljyä. Koristele leipä anjovisfileillä ja rucolanlehdillä. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä