Maku

Perunasosekeitto (Kartoffelsuppe)

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
GL
KA
MU
4.6
1
Julkaistu: 20.11.2013


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 rklvoita
  • 12 dlkasvislientä
  • 3 rkltuoretta meiramia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 650 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 tlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlruokakermaa
Tulosta
Kuori ja hienonna sipulit, porkkanat ja selleri. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.
Kuumenna voi keittokattilassa ja kuullota siinä kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon liemi ja mausteet.
Kuori ja paloittele perunat. Lisää ne kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 25 minuuttia.
Poimi keitosta laakerinlehdet ja neilikat. Soseuta perunakeitto sauvasekoittimella. Mausta perunasosekeitto ja sekoita joukkoon kerma. Tarkista maku.
Tarjoa perunasosekeiton lisänä hyvää leipää.
1 kommentti