Kotivinkki

Perunapizza pikana

50 min
0
0

Heitä tähteeksi jääneet keitetyt perunat pizzan päälle ja lisää seuraksi palvikinkkua. Jos käytät valmista jauhoseosta ja valmispastakastiketta, perunapizza on lautasilla tuossa tuokiossa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (3–4 annosta)

  • 300 gesimerkiksi Sunnuntai-ruispizzamix
  • 500 gpastakastiketta
  • 5kuorittua ja keitettyä perunaa
  • 150 gpalvikinkkua
  • 2 dljuustoraastetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

1. Valmista pitzzataikina valmiista jauhoseoksesta (esimerkiksi Sunnuntai-ruispizzamix) pakkauksen ohjeen mukaan, mutta älä kohota taikinaa. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä leivinpellin kokoiseksi ja nosta levy leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Levitä taikinan päälle pastakastiketta. 3. Viipaloi kuoritut ja keitetyt perunat. Levitä viipaleet pastakastikkeen päälle. Leikkaa palvikinkku viipaleiksi ja levitä viipaleet perunoiden päälle. 4. Ripottele perunapizzan pinnalle juustoraastetta. 5. Nosta perunapizza kylmään uuniin ja kytke virta 225 asteeseen. Näin pohja kohoaa riittävästi, kun uuni lämpenee. Kypsennä, kunnes juusto on saanut hiukan väriä ja pohja on kypsynyt.

MITÄ PIDIT?
0