Kotivinkki

Perunapiiras

4.5
0

Perunapiiras

Teksti Kotivinkki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kplpakastettu ruistaikina
  • 400 gkevyt sulatejuusto
  • 1 kplkevyt ranskankerma
  • 1 kplkananmuna
  • 1 tlchilirouhetta
  • 1 tlprovencen yrttiseosta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 6 kplkuorittua ja keitettyä perunaa
  • 1 kplkesäkurpitsa
  • öljyä
  • ripaus suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata ruistaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kauli taikina ohueksi levyksi. Laita vuokaan tai pellille leivinpaperi ja painele taikina paperin päälle. Ohjeen määrät riittävät pikkupellille tai vuokaan, jonka koko on noin puolet tavallisesta uunipellistä.

2. Sekoita sulatejuusto, ranskankerma, kananmuna ja mausteet keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet seokseen. Levitä täyte pohjan päälle. Paista piirasta uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja viipaloi perunat ja kesäkurpitsa. Aseta viipaleet limittäin juustoseoksen päälle. Valuta täytteen päälle öljyä ja ripottele pinnalle chilirouhetta ja suolaa.

4. Paista piirasta uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki!

Vinkki: Tarjoa piiras ateriana raikkaan salaatin kanssa. Piiras maistuu mainiosti myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Kuva: Kristiina Hemminki KV 11/11

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä