Kotivinkki

Perunapaistos

40 min
0
0

Perunapaistos

Italialaistyyppinen perunapaistos viimeistellään tillillä.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • ½ kgkiinteitä perunoita
  • 4 rklöljyä
  • 4isoa valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • ½ tlkurkumaa
  • 2 tlruskeita tai mustia sinapinsiemeniä
  • pieni nippu tuoretta tilliä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

1. Pese ja kuori perunat. Viipaloi ne paksuiksi viipaleiksi.
2. Keitä perunat suolatussa vedessä­ juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja taputtele perunoiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle paloiteltu valkosipuli ja kaikki mausteet. Kuullota parin minuutin ajan, kunnes sina­pinsiemenet alkavat poksah­della ja lisää perunapalat.
4. Alenna lämpöä ja lisää pannulle hienonnettu tilli. Anna hautua kannen alla 5–10 minuuttia. Ravistele pannua useamman kerran kypsennyksen aikana. 5. Tarjoa perunapaistos esimerkiksi oopperakellarin tapaan valmistettujen madepalojen lisäkkeenä aterialla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä