Kotivinkki

Perunaletut kylmäsavulohella ja kaprisvaahdolla

0
0

Perunaletut kylmäsavulohella ja kaprisvaahdolla

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gkylmäsavustettua lohta ohuina siivuina

PERUNALETUT:

  • 2isoa jauhoista perunaa
  • 1½ dlmaitoa
  • 1 dlkermaa
  • 1kananmunan keltuainen
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1kananmunan valkuainen
  • ripaussuolaa
  • pippuria
  • voita tai margariinia paistamiseen

KAPRISVAAHTO:

  • 2 dlranskankermaa
  • 1-2 rklkapriksia
  • (suolaa)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja pane kuutiot takaisin kattilaan.

2. Kuumenna maito ja kerma. Survo perunat tasaiseksi. Kaada maito-kermaseosta perunoiden joukkoon vähitellen survomisen aikana. Lisää kananmunan keltuainen, vehnäjauhot ja mausteet.

3. Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto perunaseoksen sekaan.

4. Paista taikinasta paksuja lettuja molemmilta puolilta hyvin rasvatulla blini- tai lettupannulla.

5. Vaahdota ranskankerma. Lisää sekaan hienonnettua kaprista makusi mukaan. Mausta ripauksella suolaa.

6. Tarjoa perunaletut lämpiminä savulohen ja kapriskerman kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä