Perunalätyt

50 min
0
0

Perunalätyt

KA
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gperunaa (raasteena)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 50 gjuustoa (raasteena)

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Purista perunaraasteen joukkoon valkosipulit. Sekoita joukkoon munat, maito ja jauhot.

Mausta taikina suolalla ja timjamilla. Lisää seokseen lopuksi juustoraaste.

Paista taikinasta miedolla lämmöllä ohukaispannulla rapeareunaisia lättyjä tai isompia räiskäleitä. Sekoita taikinaa aina ennen uuden erän paistamista.

Tarjoa lisäkkeenä raikasta salaattia, puolukkasurvosta ja leipää.

•Kokeile kevyenä lisäkkeenä valmiita maustettuja raejuustoja. Makuja löytyy tulisesta chilistä lempeämpään yrttivaihtoehtoon. Perunalätyt sopivat myös liha- ja kalaruoan lisäkkeeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä