Maku

Perunainen suppilovahveroleipä

1 h 40 min
3.2
1

Perunainen suppilovahveroleipä

MU
1
3.2
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Taikina

  • 3 dlrasvatonta maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 125 gkeitettyä perunaa (raasteena)
  • 2 dlsämpyläjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Sienitäyte

  • 100 gtuorejuustoa
  • 3/4 dlsuppilovahveroita (kuivattuja, murskattuna)

Päälle

  • 3 rklkurpitsansiemeniä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Sekoita ensimmäiseksi täytteen suppilovahveromurske tuorejuustoon ja anna turvota.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita mukaan suola, siirappi, perunaraaste ja sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla huolellisesti kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa mukaan myös öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Nujerra taikina jauhoisella leivinpöydällä, painele tai kauli 24×24 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle sieni-juustoseos. Rullaa taikina kuten kääretorttu. Nosta soikea leipä 1 1/2 litran vetoiseen, voideltuun vuokaan. Kohota suppilovahverolimppu peitettynä muhkeaksi eli noin 15 minuuttia.

Voitele pinta munalla ja ripottele pinta tulvilleen kurpitsansiemeniä. Paista perunaista suppilovahveroleipää 200 asteessa noin 35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä