Maku

Perunainen saaristolaisleipä

2 h 25 min
4
0

Perunainen saaristolaisleipä

MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 500 gperunaa (jauhoinen)
  • 3 dlpiimää
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1 dlsiirappia
  • 150 gkaljamallasta
  • 1 rklpomeranssinkuorta
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlruisjauhoja
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Voiteluun

  • 2 rklsiirappia
  • 3 rklvettä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja soseuta survimella.

Lisää piimä ja kädenlämpöiseen veteen liuotettu hiiva. Sekoita joukkoon siirappi, kaljamaltaat (2 dl), mausteet ja ruisjauhot. Alusta taikinaan loput jauhot ja jäähtynyt voisula. Vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pyöreitä, matalia leipiä. Nosta leivät leivinpaperille pellille. Anna kohota hyvin.

Pistele saaristolaisleivät ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Sivele saaristolaisleipiä paistamisen loppupuolella tai heti paistamisen jälkeen pari kertaa siirappivedellä. Jäähdytä leivät peittämättä.

Tarjoa perunaista saaristolaisleipää leipää marinoitujen silakkaherkkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä