Maku

Arjen apu pakastealtaasta – perunahippurisotto tuo väriä lautaselle!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Pakastealtaan ja kylmähyllyn puolivalmisteet tuovat kaivattua helpotusta arjen ruokarumbaan. Kotimainen pakasteperunahippu korvaa riisin risoton tapaan valmistetussa perunahippurisotossa.
GL
KA
3.8
2
Julkaistu: 30.12.2021


Ainekset (4 annosta )

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1rosmariininoksa
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
  • 4 dl vettä
  • ½kasvisliemikuutio
  • 1 ps (500 g) Rooty-perunahippuja (pakaste)
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Perunahippurisotto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita herneet siivilään ja huuhtele lämpimällä vedellä sulaksi. Hienonna rosmariini. Laita herneet ja rosmariini sauvasekoittimen kulhoon, lisää ranskankerma ja soseuta.
  2. Kuumenna öljy isolla pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle jäiset perunahiput. Paista noin 5 minuuttia niin, että hiput alkavat hieman sulaa.
  3. Lisää vesi ja murenna joukkoon puolikas liemikuutio. Hauduta viisi minuuttia, välillä sekoittaen.
  4. Lisää pannulle hernesose, sekoita ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää parmesaaniraaste ja mausta pippurilla.

2 kommenttia