Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.11.2010

Peruna-simpukkasalaatti
Reseptin ainekset
- 6-8keitettyä perunaa
- kourallinenherneenpalkoja
- nippukevätsipulia
- muutamaretiisi
- paritillin oksaa
- 1 prksavustettuja säilöttyjä simpukoita
KASTIKE:
- ½ dlpähkinä- tai oliiviöljyä
- 1 rklsimpukoitten säilöntälientä
- 1 rklsitruunamehua
- 1 tlrouhittua mustapippuria
- ripaussuolaa
1. Paloittele perunat. Huuhdo herneenpalot, sipulit ja retiisit. Paloittele ne.
2. Aseta ainekset tarjoilukulhoon ja silppua tilli joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaattiin.
3. Aseta lopuksi simpukat salaatin päälle. Näin ne säilyvät ehjinä, eivätkä hajoa mössöksi.
4. Tarjoile salaatti tuoreen leivän kanssa.
Jos haluat salaatista lämpimän aterian, lämmitä se kevyesti pannulla tai 50-asteisessa uunissa.