Kotivinkki

Peruna-retiisi-sokerihernesalaatti

0
0

Peruna-retiisi-sokerihernesalaatti

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1-1,2 kguusia pieniä perunoita
  • 8retiisiä
  • 175 gsokeriherneenpalkoja
  • noin 4 dlhyvää kevytmajoneesia
  • ½-1 tlwasabitahnaa
  • maun mukaan suolaa
  • hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä. Paloittele jäähtyneet perunat kookkaaseen kulhoon.

2. Pane siistityt ja huuhdotut herneenpalot pieneen määrään suolalla maustettua vettä. Keitä noin parin minuutin ajan, kunnes palot ovat kypsyneet, mutta ne ovat yhä rapsakoita.

3. Kaada keitinvesi pois. Upota palot heti jääkylmään veteen.

4. Viipaloi pestyt retiisit. Paloittele valutetut herneenpalot.

5. Mausta notkistettu majoneesi wasabilla. Huomioi, että wasabi on tulista, joten lisää ensin ½ teelusikkaa ja lisää vasta maistettuasi seosta. Sekoita tasaiseksi.

6. Yhdistä kaikki ainekset keske­nään. Peitä ja nosta salaatti viileään vähin­tään tunniksi ennen tarjoi­lua. Tarvittaessa voit notkistaa salaatin lisäämällä sekaan esimerkiksi tilkan kermaa.

7. Koristele haluamallasi tavalla ja aseta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä