Kotivinkki

Peruna-papupihvit

35 min
0
0

Peruna-papupihvit

KA
0
0
Herkullisiin peruna-papupihveihin voit hyödyntää edelliseltä aterialta ylijääneet perunat. Miedosti maustetut pihvit on helppo virittää mausteisemmiksi chili- tai currytahnalla. Papupihvin seuraksi sopii jogurtti- tai tomaattipohjainen kastike.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 kpl)

  • 500 gjauhoista perunaa
  • 230 gvalkoisia papuja
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlvettä
  • ½ dltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2kananmunaa
  • 100 gfetajuustoa
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ dltuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria
  • salaattia tai rukolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunat kulhoon papujen kanssa.

2. Soseuta perunat ja pavut sauvasekoittimella.

3. Lisää korppujauhot, vehnäjauhot, vesi, ruohosipuli, suola ja mustapippuri peruna-papusoseen joukkoon. Sekoita ja lisää kananmunat sekä  murennettu fetajuusto. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa seos 10–12 palaan. Muotoile palat pihveiksi jauhotetuin käsin.

5. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Paista pihvit keskilämmöllä niin, että ne saavat rapean ruskean pinnan ja kypsyvät kauttaaltaan.

6. Sekoita jogurtin sekaan tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa pihvit salaatin ja kastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä