Peruna-papu-prosciuttotortilla

45 min
0
0

Peruna-papu-prosciuttotortilla

GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 150 gvihreitä papuja (pakaste)
  • 100 gparmankinkkua
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 6 kplmunaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN35 min

Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Jäähdytä, kuori ja viipaloi perunat.
Höyrytä pakastepavut kypsän napakoiksi ja anna jäähtyä.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota halkaisijaltaan noin 23 cm:n paistinpannulla öljyn ja voin seoksessa sipulisilppu ja siirrä se sivuun.
Lisää pannulle tilkka öljyä ja peitä pannun pohja puolella kypsiä perunaviipaleita.
Levitä päälle kuullotettu sipulisilppu, lyhyemmäksi pilkotut pavut ja hiukan paloitellut kinkkusiivut. Peitä kinkkusiivut lopuilla perunaviipaleilla.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamassa täytteen päälle.
Kypsennä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia ja peitä paistinpannu kannella kypsennyksen ajaksi. Kun tortillan pohja on kypsynyt ja saanut kauniin värin, kumoa paistinpannu ylösalaisin tortillan päälle asetetulle kookkaalle lautaselle ja liu’uta munakas lautaselta takaisin pannulle paistumaan kypsentämätön pinta alaspäin. Paista edelleen, kunnes alapintakin on saanut kauniin paistovärin ja on kiinteä.
Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
Kumoa leikkuulaudalle, leikkaa annospaloiksi ja pakkaa mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä