Maku

Peruna-maa-artisokkapaistokset

1 h 10 min
5
0

Peruna-maa-artisokkapaistokset

GL
MU
0
5
Pienet muffinipellillä kypsennetyt peruna-maa-artisokkapaistokset ovat ihana aterian lisäke. Mehevät pikkupalat saavat makua yrttisestä öljystä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Yrttiöljy

  • 2 rklvoita (sulana)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 rkltuoretta timjamia (lehtiä)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 600 gperunaa
  • 300 gmaa-artisokkaa
  • 100 gvuohenjuustoa (chevre)
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Mittaa voisula, öljy, hienonnetut yrtit, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet isoon kulhoon.

Kuori perunat ja artisokat. Leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Parhaiten työ sujuu mandoliinileikkurilla. Kääntele kasvisviipaleet yrttiöljyssä.

Lado viipaleet limittäin ison muffinipeliin koloihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia. Tarkista paistosten kypsyys tikulla.

Anna paistosten jäähtyä ja irrota ne sitten varoen vuoasta.

Pane paistokset uuninkestävälle vadille juuri ennen tarjoamista. Lisää pinnalle viipale vuohenjuustoa ja tilkka hunajaa. Lämmitä 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto saa kauniin värin ja paistokset ovat läpeensä kuumia.

Vinkki!

Vuohenjuustoviipaleet säilyttävät muotonsa, kun pakastat viipaleet hyvissä ajoin ennen kuumennusta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä