Peruna-juurespelti saa juhlavan maun ruskistetusta pähkinävoista – kurkkaa resepti!
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minPähkinävoilla silatut perunat, juurekset ja ruusukaalit sopivat mainiosti esimerkiksi joulupöytään lisäkkeeksi. Katso peruna-juurespellin ohje!
KA
MU
SO
4
Kuvat
Julkaistu 5.12.2022

Peruna-juurespelti saa juhlavan maun ruskistetusta pähkinävoista – kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 800 g pieniä perunoita
- 500 glanttua
- 300 gjuuriselleriä
- 200 gkeltajuuria
- 300 gruusukaaleja (violetteja)
- 25 gvoita
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- 1 dlgranaattiomenan siemeniä
Ruskistettu pähkinävoi
- 75 gvoita
- 1 dlhasselpähkinöitä
- 10salvianlehteä
Peruna-juurespelti – ohje:
- Pese ja leikkaa perunoihin viillot hasselbackan perunoiden tapaan. Kuori ja leikkaa, lanttu, juuriselleri ja keltajuuret paloiksi. Pese ruusukaalit, leikkaa kannat ja poista uloimmat huonot lehdet.
- Levitä perunat pellille. Höylää muutama voilastu päälle. Paista perunoita ensin 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Lisää lanttu-, selleri- ja keltajuuripalat pellille. Paista vielä 15 minuuttia. Lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
- Valmista pähkinävoi. Rouhi pähkinät karkeaksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Keitä, kunnes voi alkaa ruskistua. Lisää salvianlehdet ja pähkinät.
- Voitele kuumat kasvikset pähkinävoilla. Tarjoa loppu voi erikseen. Viimeistele pelti granaattiomenan siemenillä.
Vinkki!
Peruna-juurespellin voi tarjoilla esimerkiksi possunfileerullan kanssa. Kurkkaa rullan resepti täältä.

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Kotivinkki

Koko pellillinen herkkua! Punajuuriröstipelti on täynnä ihania makuja – mehevä juures saa kaverikseen itämaisia mausteita ja murennettua fetajuustoa
Meillä kotona

Karamellisoidut juurekset uunissa – suolaisenmakea lisuke kruunaa jokaisen juhla-aterian!
Kotivinkki

Ruusukaalit pekonilla – pikapaistetut kaalit höystetään vaahterasiirapilla, pähkinöillä ja karpaloilla
Meillä kotona

Viikunasalaatti fetalla ja pähkinöillä – täydellinen makusinfonia on hetkessä valmis syötäväksi
Meillä kotona

Uunijuurekset – perinteinen ja maukas lisuke tuo väriä ruokapöytään
Maku

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Meillä kotona

Vuoassa kukkii! Päivitä perinteinen kukkakaaligratiini lisäämällä papuja ja täyteläistä juustokastiketta
Maku