Kotivinkki

Peruna-juurespelti saa juhlavan maun ruskistetusta pähkinävoista – kurkkaa resepti!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Pähkinävoilla silatut perunat, juurekset ja ruusukaalit sopivat mainiosti esimerkiksi joulupöytään lisäkkeeksi. Katso peruna-juurespellin ohje!
KA
MU
SO
4
0
Julkaistu 5.12.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 g pieniä perunoita
  • 500 glanttua
  • 300 gjuuriselleriä
  • 200 gkeltajuuria
  • 300 gruusukaaleja (violetteja)
  • 25 gvoita
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 1 dlgranaattiomenan siemeniä

Ruskistettu pähkinävoi

  • 75 gvoita
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 10salvianlehteä
Tulosta

Peruna-juurespelti – ohje:

  1. Pese ja leikkaa perunoihin viillot hasselbackan perunoiden tapaan. Kuori ja leikkaa, lanttu, juuriselleri ja keltajuuret paloiksi. ­Pese ruusukaalit, leikkaa kannat ja poista uloimmat huonot lehdet.
  2. Levitä perunat pellille. Höylää muutama voilastu päälle. Paista perunoita ensin 225 ­asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. ­Lisää lanttu-, selleri- ja keltajuuripalat pellille. Paista vielä 15 minuuttia. Lisää ruusu­kaalit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vielä 10–15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
  3. Valmista pähkinävoi. Rouhi pähkinät karkeaksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Keitä, kunnes voi alkaa ruskistua. Lisää salvianlehdet ja pähkinät.
  4. Voitele kuumat kasvikset pähkinävoilla. Tarjoa loppu voi erikseen. Viimeistele pelti granaattiomenan siemenillä.

Vinkki!

Peruna-juurespellin voi tarjoilla esimerkiksi possunfileerullan kanssa. Kurkkaa rullan resepti täältä.

Kommentoi »