Peruna-bataattipata chorizolla
20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 minBataattipata chorizolla on nopea ja värikäs arkiruoka.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.5.2016

Peruna-bataattipata chorizolla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 gchorizo-tuoremakkaraa
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rkltomaattipyreetä
- 4keskikokoista perunaa
- 1bataatti (n. 700g)
- 2varsisellerin vartta
- 1punainen chili
- 1 dlmustia kivettömiä oliiveja
- 3 dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- (suolaa)
Jogurttikastike
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- 1 rklsitruunanmehua
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 rkltuoretta korianteria
1. Purista chorizo-makkarasta pieniä pallukoita kattilaan ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä sekoitellen.
2. Hienonna sipulit ja lisää ne kattilaan tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.
3. Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Pilko varsiselleri ja hienonna chili. Lisää kattilaan kaikki loput padan aineet. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoitellen noin 10–15 minuuttia.
4. Padan kypsyessä sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile bataattipata chorizolla kastikkeen kanssa.