Kotivinkki

Peruna-bataattipata chorizolla

20 min
0
0

Peruna-bataattipata chorizolla

Bataattipata chorizolla on nopea ja värikäs arkiruoka.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gchorizo-tuoremakkaraa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 4keskikokoista perunaa
  • 1bataatti (n. 700g)
  • 2varsisellerin vartta
  • 1punainen chili
  • 1 dlmustia kivettömiä oliiveja
  • 3 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • (suolaa)

Jogurttikastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 rklsitruunanmehua
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkltuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

1. Purista chorizo-makkarasta pieniä pallukoita kattilaan ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä sekoitellen.

2. Hienonna sipulit ja lisää ne kattilaan tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Pilko varsiselleri ja hienonna chili. Lisää kattilaan kaikki loput padan aineet. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoitellen noin 10–15 minuuttia.

4. Padan kypsyessä sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile bataattipata chorizolla kastikkeen kanssa. 

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä