Maku

Persiljatäytteinen kananpoika ja vadelmakastike

45 min
2.5
1

Persiljatäytteinen kananpoika ja vadelmakastike

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Vadelmakastike

  • 5 dlvettä
  • 1/2 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 tltuoretta inkivääriä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 dlvadelmia
  • 1/2 kplkanaliemikuutiota
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1/2 dlvettä
  • 2 rklvoita

Pihvit

  • 450 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlpaprikajauhetta
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 50 gpersiljaa
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 tlcurrya
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Panerointiin

  • 1 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklruokaöljyä

Kasvisspagetti

  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 rklhunajaa

Koristeluun

  • 1/2 dlvadelmia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Mittaa vesi, mausteet ja kanaliemikuution puolikas kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen, kunnes liemestä on puolet jäljellä. Siivilöi. Suurusta liemi vesi- tai sherrytilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja anna kiehahtaa. Kuumenna kastike juuri ennen tarjoilua. Vatkaa voinokare kastikkeeseen antamaan kiiltoa ja makua.

Leikkaa kananpojan rintafileisiin viillot täytteelle ja mausta fileet suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Anna maustua täytteen valmistuksen ajan.

Pese paprika, halkaise se ja poista siemenet. Pane palat mikrouuniin ja kuumenna täydellä teholla 2–3 minuuttia.

Riivi persiljan lehdet. Hienonna paprikat ja persiljan lehdet leikkuuterällä monitoimikoneessa tai pikasekoittajalla. Sekoita korppujauhot, keltuaiset ja mausteet joukkoon.

Täytä rintafileet ja pyöräytä ne korppujauhoissa. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannussa ja paista pihvit miedolla lämmöllä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Leikkaa ”kasvisspagetin” kasvikset pitkiksi, tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kaada porkkanasuikaleet pannuun. Kypsennä 3 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa- ja purjosuikaleet. Kypsennä 3–5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä pannuun. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

Annostele kasvikset lämpimille lautasille. Leikkaa pihvit vinottain viipaleiksi ja jaa viipaleet kasvisten päälle. Valuta kastike pihveille. Koristele annokset vadelmilla ja tarjoa heti. Voit tarjota persiljatäytteiset kananpojat ja vadelmakastikkeen myös vadilta, jos se tuntuu helpommalta kuin lautasannokset.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä