Maku

Persilja-valkosipulilammasta pinaatti-parsapedillä

1 h 20 min
0
0

Persilja-valkosipulilammasta pinaatti-parsapedillä

MU
GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gkaritsan sisäfileetä
  • 8 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gpersiljaa (silputtuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinaatti-parsapeti

  • 150 gpinaattia
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gparsaa (vihreä)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 4 rklvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Siisti huoneenlämpöinen lampaanfilee ja kuivaa sen pinta.
Pane filee paistopussiin ja lisää sekaan murskatut valkosipulinkynnet, persiljasilppu ja öljy. Sulje pussi ja kääntele, kunnes mausteseos on tasaisesti jakaantunut lihan pintaan.
Jätä maustumaan huoneenlämpöön vähintään tunnin ajaksi.
Grillaa lihat grillissä epäsuoralla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.
Valmista lisäke. Pese parsat. Katko parsoista puumainen tyviosa pois. Kotimaista parsaa ei tarvitse kuoria. Kuori ulkomainen parsakin vain, jos kuori on paksua.
Voitele parsojen pintaan oliiviöljyä ja nosta grilliritilälle tai parilapannulle kohtalaiselle lämmölle.
Grillaa parsoja parin minuutin ajan molemmin puolin.
Parsa on sopivan kypsää, kun se nostettaessa taipuu hiukan. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun. Kuullota rasvassa kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet.
Lisää huuhdottu, kuivattu ja siistitty pinaatti. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan parsat.
Mausta makusi mukaan suolalla. Tarjoa kypsennetyn lihan kanssa.
•Mikäli valmistat lihan uunissa, ota maustuneiden lihojen pintaan ensin väriä molemmin puolin öljytyllä pannulla ja nosta vasta sitten pinnoitettuun uunivuokaan. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Pane vuoka uuniin ja paista 100 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes liha on vielä hiukan punertavaa sisältä. Pidä lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä