Persikkaruusut

13 h 10 min
0
0

Persikkaruusut

Persikkaruusut ovat pääsiäispöydän kaunistus ja valmistuvat helposti. Itse tehty rahkavoitaikina saa kaverikseen aprikoosihilloa ja ihanan persikkaruusun.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja (noin 4 - 4 1/2)
  • 3/4 dltomusokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 200 gvoita (kylmää)
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1 1/2 dlhilloa (aprikoosi)
  • 250 gpersikkaa (säilyke, sokeriliemi) (425 g / 250 g)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Koristeluun tuoretta minttua ja tomusokeria

Tee näin

13 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h 30 min

Valmista persikkaruusut näin:

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri ja leivinjauhe.

Lisää kuutioitu kylmä voi ja nypi murumaiseksi.

Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on liian tarttuvaa, lisää tarvittaessa hieman jauhoja.

Kääri taikina kelmuun. Anna sen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla 20 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 5 cm x 20 cm:n kokoisiksi suikaleiksi. Taikina on helpompi kaulia parissa erässä.

Levitä taikinasuikaleille ohut kerros hilloa. Valuta säilykepersikat hyvin ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Nosta persikkaviipaleet hillon päälle lomittain siten, että viipaleet ovat taikinasuikaleen yläreunassa.

Nosta taikinasuikaleen alareuna persikkaviipaleiden päälle. Rullaa taikinasuikale toisesta päästään kääretortun tapaan. Nosta valmis ruusu paperivuokaan muffinipellille (näin leivonnainen pysyy paremmin pystyssä ja on helppo irrottaa pelliltä).

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes ruusut ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Peitä ruusut paistamisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, jos ne uhkaavat tummua ennen aikojaan. Näin paksut ruusut ehtivät kypsyä myös sisältä.

Siivilöi jäähtyneiden persikkaruusujen päälle tomusokeria ja koristele ne tuoreella mintulla.

Vinkki!

Voitaikinasta kiepautettu omenaruusu oli viime vuoden hittileivonnainen. Rahka-voitaikinalla ja persikkatäytteellä se muuntautuu pääsiäisasuun.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä