Persikka-clafoutis
50 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
40 minTäyteläinen uunivanukas, clafoutis on helppo jälkiruoka, ja muistuttaa melkeinpä suomalaista pannukakkua. Sen täytteeksi sopii erityisen hyvin persikat. Ripottele päälle sokeria ja nauti hieman lämpimänä!
4.5
Kuvat
Julkaistu 9.6.2015

Persikka-clafoutis
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 3 kplkananmunaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/8 tlsuolaa
- 2 dlmaitoa
- 1 dlkermaa
- 3 kplpersikkaa
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri käsin hyvin sekaisin pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa kevyesti tasaiseksi. Vispaa joukkoon maito ja kerma.
Poista persikoista kivet ja viipaloi reiluiksi siivuiksi. Laita persikat voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle vanukasseos.
Nosta vuoka varovasti uuniin keskitasolle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt.
Ripottele pinnalle sokeria ja tarjoile lämpimänä.
Kokeile täytteeksi myös kirsikoita!