Maku

Persikka-clafoutis

50 min
4
5

Persikka-clafoutis

Täyteläinen uunivanukas, clafoutis on helppo jälkiruoka, ja muistuttaa melkeinpä suomalaista pannukakkua. Sen täytteeksi sopii erityisen hyvin persikat. Ripottele päälle sokeria ja nauti hieman lämpimänä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/8 tlsuolaa
  • 2 dlmaitoa
  • 1 dlkermaa
  • 3 kplpersikkaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri käsin hyvin sekaisin pehmeäksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa kevyesti tasaiseksi. Vispaa joukkoon maito ja kerma.

Poista persikoista kivet ja viipaloi reiluiksi siivuiksi. Laita persikat voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle vanukasseos.

Nosta vuoka varovasti uuniin keskitasolle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt.

Ripottele pinnalle sokeria ja tarjoile lämpimänä.

Vinkki!

Kokeile täytteeksi myös kirsikoita!
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä