Kotivinkki

Perinteiset pullat

0
0

Perinteiset pullat

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5 dlmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 palahiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
  • noin 1½ lvehnäjauhoja
  • 200 gpehmeää voita tai margariinia

Lisäksi:

  • 50 gvoita tai margariinia
  • noin 1 dlsokeria

Voiteluun:

  • 1kananmuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon.

2. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.

3. Lisää vielä pehmeä rasva ja jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon seinistä. Alusta taikina kimmoisaksi.

4. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan leivinliinan alle.

5. Kun taikina on kohonnut kooltaan kaksinkertaiseksi, vaivaa taikina kimmoisaksi ja jaa se neljään osaan. Pyörittele taikapalat pötköiksi, leikkaa pötköt kahdeksaan osaan ja pyörittele pullat pöytää vasten.

6. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Muista, että pullat kohoavat vielä. Paina jokaisen pullan keskelle vajaa teelusikallinen voita tai margariinia.

7. Nostata pullat leivinliinan alla kooltaan kaksinkertaisiksi.

8. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria.

9. Paista pullia uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Vinkki!

Vinkki: Voit tehdä pullat myös veteen ja käyttää leipomiseen maidotonta margariinia. Silloin pulla maistuu vegaanillekin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä