Maku

Perinteiset porsaankyljykset

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
3.9
0
Julkaistu 18.7.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 750 gporsaankyljyksiä
  • 1/2 kplsitruunaa

Leivittämiseen

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
Tulosta

Nuiji kyljyksiä kevyesti nyrkillä ja leikkaa pari pystyviiltoa ulkoreunaan, etteivät kyljysten reunat käpristy paistettaessa ylös. Hiero kyljykset sitruunalla.

Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele kyljykset ensin maustetuissa vehnäjauhoissa molemmin puolin, kasta sitten kevyesti vatkattuun munaan ja lopuksi korppujauheeseen. Leivityksen tulee olla mahdollisimman tasainen ja ohut.

Paista porsaankyljykset melko runsaassa rasvassa kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja anna niiden hautua kypsiksi kannen alla miedolla lämmöllä.

•Kevennetty: Jätä leivitys kokonaan pois, mausta porsaankyljykset ja paahda tai pariloi ne pinnoitetulla pannulla tai uunissa.

•Karsittu: Jos haluat gluteenittoman leivityksen, käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta ja tavallisen korppujauheen tilalla gluteenitonta korppujauhetta.

•Uudistettu: Tee uudenlainen leivitys. Sivele porsaankyljykset sinapilla ja pyörittele ne murskatuissa suolapähkinöissä.

Kommentoi »