Perinteiset korput (Kavringer)

4 h
4
1

Perinteiset korput (Kavringer)

MU
1
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 7 dlgrahamjauhoja
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 30 min

Isoäidin tapaan leivotut korput maistuvat kahviin tai teehen kastettuina. Katso ruotsalaisten suosikkiohje tästä!
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, voisula, suola sekä vehnäjauhot. Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä tunnin ajan. Vaivaa joukkoon grahamjauhot ja alusta taikina hyvin. Sipaise öljyä taikinan pintaan ja kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina öljytylle leivinpöydälle. Nujerra taikina ja jaa se kahtia. Jaa puoliskot neljään osaan. Jaa jokainen neljännes vielä neljään osaan, saat yhteensä 32 palaa. Nosta palat pelleille, peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaisiksi.

Paista leivonnaisia ensin noin 15 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Halkaise paistuneet sämpylät kahden haarukan avulla kahtia ja siirrä puoliskot takaisin pelleille, halkaistu puoli ylöspäin. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Työnnä molemmat pellit uuniin yhtä aikaa ja kuivata puolikkaat korpuiksi, noin tunnin ajan.

•Jos uunissasi on kiertoilmatoiminto, käytä sitä. Muussa tapauksessa vaihda peltien paikkaa välillä.
•Maukkaat korput ovat olleet norjalaiselle merenkävijäkansalle hyvää ja säilyvää laivamuonaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä