Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
3 h
{
Aktiivinen
2 h Passiivinen
1 h Perinteiset karjalanpiirakat munavoin kera – voiko parempaa ollakaan? Tällä selkeällä reseptillä onnistut haastaviksikin miellettyjen karjalanpiirakoiden tekemisessä. Kokeile vaikka!
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.9.2014

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Reseptin ainekset (35 kpl)
Piirakan kuoret
- 2 dlkylmää vettä
- 1 tlsuolaa
- 2,5 dlruisjauhoja
- 2,5 dlvehnäjauhoja
Puuro
- 4 dlvettä
- 4 dlpuuroriisiä
- 17 dltäysmaitoa
Voiteluun
- 75 gvoita
- 2 dltäysmaitoa
Perinteiset karjalanpiirakat valmistuvat näin:
- Keitä puuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin.
- Valmista taikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa sekaan. Taikinan tulisi olla kiinteää ja sitkeää.
- Pyöräytä taikinasta tanko, jonka leikkaat halki puolivälistä. Jatka puolittamista, kunnes sinulla on reilu 30 palasta. Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, jotta ne eivät kuivu. Kaulitse kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi.
- Levitä noin 2 ruokalusikallista riisipuuroa kuorta kohti, taita reunat kahdelta puolelta puuron päälle ja rypytä. Nosta suoraan pellille, jolle on ripoteltu ruisjauhoja.
- Paista 275 asteessa 10-12 minuuttia. Sivele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella.
Vinkki!
Kurkkaa myös sivustomme suosituin karjalanpiirakoiden resepti!

Karjalanpiirakka – selkeillä kuvaohjeillamme teet suomalaiset perinneherkut kuin ammattilainen!
Maku

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
Maku

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Maku

Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Maku

Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
Maku

Raejuusto-munavoi
Maku

Bataattirieskat ja munavoi
Kotivinkki

Avokado-munavoi
Maku