3,7(3)
Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Kasvis
3 h
{
Aktiivinen 2 h
Passiivinen 1 h
Perinteiset karjalanpiirakat munavoin kera – voiko parempaa ollakaan? Tällä selkeällä reseptillä onnistut haastaviksikin miellettyjen karjalanpiirakoiden tekemisessä. Kokeile vaikka!
Julkaistu 7.9.2014
Maku
Reseptin ainekset 35 kpl
Piirakan kuoret
2 dlkylmää vettä
1 tlsuolaa
2,5 dlruisjauhoja
2,5 dlvehnäjauhoja
Puuro
4 dlvettä
4 dlpuuroriisiä
17 dltäysmaitoa
Voiteluun
75 gvoita
2 dltäysmaitoa

Perinteiset karjalanpiirakat – ohje:

  1. Keitä puuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin.
  2. Valmista taikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa sekaan. Taikinan tulisi olla kiinteää ja sitkeää.
  3. Pyöräytä taikinasta tanko, jonka leikkaat halki puolivälistä. Jatka puolittamista, kunnes sinulla on reilu 30 palasta. Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, jotta ne eivät kuivu. Kaulitse kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi.
  4. Levitä noin 2 ruokalusikallista riisipuuroa kuorta kohti, taita reunat kahdelta puolelta puuron päälle ja rypytä. Nosta suoraan pellille, jolle on ripoteltu ruisjauhoja.
  5. Paista 275 asteessa 10-12 minuuttia. Sivele uunista tulleet piirakat voi-maitoseoksella.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituin karjalanpiirakoiden resepti!

2 kommenttia