Perinteiset juustosarvet

1 h 30 min
5
0

Perinteiset juustosarvet

Juustosarvet sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Ne ovat parhaimmillaan höyryävän kuumina juuri uunista tultuaan. Täytteeksi voi kokeilla miltei mitä vain, kokeile vaikkapa sinihomejuustoa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 25 gvoita

täyte

  • 2 dljuustoraastetta

päälle

  • 1 kplkananmuna voiteluun
  • 1 dljuustoraastetta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää joukkoon myös suola ja juustoraaste.

Alusta vehnäjauhot taikinaan sekä viimeiseksi pehmeä voi. Anna taikinan nousta liinan alla puolisen tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne pyöreiksi levyiksi ja jaa kahdeksaan kolmioon leivinpyörällä tai veitsellä. 

Ripottele taikinan päälle juustoraastetta ja kierrä kolmiot rulliksi aloittaen leveästä päästä. Taivuta rullat sarviksi ja anna kohota hyvin.

Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 250 asteessa noin 10-12 min.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä