Maku

Perinteinen siskonmakkarakeitto

30 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen15 min
Perinteinen siskonmakkarakeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Keitto valmistuu pöytään puolessa tunnissa.
LA
MA
MU
4.14
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (5 annosta)

Perinteinen siskonmakkarakeitto

  • 15 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 glanttua
  • 100 gjuuriselleriä
  • 6 kplperunaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 500 gsiskonmakkaroita
  • 2 rklpersiljaa
Tulosta

Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu näin:

Mittaa vesi, liemikuutio ja pippurit kattilaan, kuumenna.

Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ne kiehuvaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia.

Viipaloi huuhdeltu ja halkaistu purjo. Pursota makkaroista pieniä palloja keittoon, lisää myös purjoviipaleet. Lisää tarvittaessa nestettä. Anna kiehua 5–10 minuuttia.

Silppua siskonmakkarakeiton pintaan tuoretta yrttiä ja tarjoa ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.14
Kommentoi »