Maku

Perinteinen siskonmakkarakeitto

30 min
LA
MA
MU
4.14
0

Perinteinen siskonmakkarakeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Keitto valmistuu pöytään puolessa tunnissa.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (5 annosta)

Perinteinen siskonmakkarakeitto

  • 15 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 glanttua
  • 100 gjuuriselleriä
  • 6 kplperunaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 500 gsiskonmakkaroita
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Perinteinen siskonmakkarakeitto valmistuu näin:

Mittaa vesi, liemikuutio ja pippurit kattilaan, kuumenna.

Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ne kiehuvaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia.

Viipaloi huuhdeltu ja halkaistu purjo. Pursota makkaroista pieniä palloja keittoon, lisää myös purjoviipaleet. Lisää tarvittaessa nestettä. Anna kiehua 5–10 minuuttia.

Silppua siskonmakkarakeiton pintaan tuoretta yrttiä ja tarjoa ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.14