Maku

Perinteinen siskonmakkarakeitto

30 min
4.1
0

Perinteinen siskonmakkarakeitto

LA
MA
MU
0
4.1
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 15 dlvettä
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 glanttua
  • 100 gjuuriselleriä
  • 6 kplperunaa
  • 1/4 kplpurjoa
  • 500 gsiskonmakkaroita
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Mittaa vesi, liemikuutio ja pippurit kattilaan, kuumenna.

Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ne kiehuvaan liemeen ja keitä noin 10 minuuttia.

Viipaloi huuhdeltu ja halkaistu purjo. Pursota makkaroista pieniä palloja keittoon, lisää myös purjoviipaleet. Lisää tarvittaessa nestettä. Anna kiehua 5–10 minuuttia.

Silppua siskonmakkarakeiton pintaan tuoretta yrttiä ja tarjoa ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä