
Reseptin ainekset
- Sopivan kokoinen, kotimainen viljapossun kinkku tai luomukinkku
Kuorruttamiseen
- sinappia
- ruiskorppujauhoja
Koristeluun
- kokonaisia neilikoita
1. Sulata kinkku ennen paistamista.
2. Pistä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun kiinni. Ennen uuniin laittamista kinkun sisälämpötilan pitäisi olla 10 astetta. 3. Peitä kinkun leikkauspinta foliolla. 4. Kaada uunipannulle kiehuvaa vettä. Pane ritilä pellin päälle ja kinkku ritilälle. 5. Paista kinkkua uunin alaritilätasolla 150 asteessa, kunnes mittari näyttää +78 astetta. 6. Ota kinkku uunista ja jäähdytä sitä hieman. 7. Leikkaa nahka ja osa rasvasta pois. 8. Levitä kinkun pintaan kerros sinappia ja ripottele päälle ruiskorppujauhoja. 9. Kuorruta kinkkua uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia. 10. Pistele vielä kinkun pintaan ristikko neilikoilla. 11. Aseta kinkun kylkeen omenaviipaleita ja tarjoa sinappia pikkukipossa.