Kotivinkki

Perinteinen rosolli ja 5 muuta joulun punajuuriherkkua

15 min
4
0

Perinteinen rosolli ja 5 muuta joulun punajuuriherkkua

Perinteinen rosolli ja sen vienon vaaleanpunainen kastike on joulupöydän raikas väriläiskä. Punajuuri taipuu jouluna myös pateeksi sekä paahdetuksi tai marinoiduksi lisäkkeeksi.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2maustekurkkua
  • 2etikkapunajuurta
  • 2kotimaista omenaa tai luomuomenaa
  • 2punasipulia
  • ½sitruunan mehu

Rosollin kastike

  • 2 ½ dlranskankermaa
  • ½sitruunan mehu
  • ½ rklsinappia
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • 1 tlpunajuurien säilöntälientä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Paloittele kurkut ja punajuuret.

2. Kuori ja paloittele omenat. Purista sitruunamehu omenapalojen päälle ja sekoita. Kuori ja paloittele sipulit.

3. Asettele kasvikset erillisissä ryhmissä tarjoiluvadille.

Rosollin kastike

1. Sekoita ranskankermaan sitruunan mehu, sinappi ja rouhittu mustapippuri.

2. Jos haluat värjätä kastikkeen, sekoita joukkoon punajuurien säilöntälientä.

 

Vinkki!

Suosittelemme myös näitä

Paahdettu punajuurisalaatti tuo vaihtelua joulupöytään. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.

Paahdettu rosolli ja piparjuurikastike Mitä jos tänä jouluna paahtaisit juurekset rosolliin ja tarjoaisit herkun piparjuurella maustetun smetanan kera?

Punajuuripatee on ruokaisa lisä perinteisten joululaatikoiden rinnalle tai vaikka korvaamaan niitä.

Paahdetut ja marinoidut vuohenjuusto-punajuuret maistuvat sekä kylmänä että lämpiminä.

Marinoidut punajuuret Nosta marinoidut punajuuret pöytään, kun tarjolla on lihakastikkeita tai tapasnaposteltavaa. Tai testaa sinihome- ja vuohenjuuston kanssa.

Vinkki Erikseen asetteluista ryhmistä jokainen voi koota makunsa mukaisen rosollin. Tämä kastike sopii mainiosti myös lohelle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä