Maku

Perinteinen raparperipiirakka

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Perinteinen raparperipiirakka valmistuu ilman turhaa kikkailua. Tässä yksinkertaisessa raparperipiirakassa on hieman ruista pohjassa ja täyteläistä ranskankermaa täytteessä.
KA
3.8
2
Julkaistu: 20.5.2015


Reseptin ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1muna

Täyte

  • 500 graparperia
  • 200 granskankermaa ((rasvaa 28 %))
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1muna
Tulosta

Perinteinen raparperipiirakka – ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi kuivien aineiden kanssa tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten muna ja sekoita. Taputtele taikina voidellun n. 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

Pese raparperinvarret ja poista kuivat päät. Pilko n. sentin paksuisiksi paloiksi.

Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri.

Paista pohjaa pelkiltään uunissa n. 5 minuutin ajan. Ota pohja sitten uunista ja ripottele pohjalle raparperinpalat. Kaada täyte päälle ja paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes reunat ovat saaneet väriä ja täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Anna piirakan hieman vetäytyä ennen leikkaamista. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia