Maku

Perinteinen raparperipiirakka

1 h
4
2

Perinteinen raparperipiirakka

Joskus perinteisten ohjeiden kanssa ei kannata alkaa liikaa kikkailla. Tässä yksinkertaisessa raparperipiirakassa on hieman ruista pohjassa ja täyteläistä ranskankermaa täytteessä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 500 graparperia
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmista pohja nyppimällä pehmeä voi kuivien aineiden kanssa tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi. Lisää sitten muna ja sekoita. Taputtele taikina voidellun n. 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

Pese raparperinvarret ja poista kuivat päät. Pilko n. sentin paksuisiksi paloiksi.

Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri.

Paista pohjaa pelkiltään uunissa n. 5 minuutin ajan. Ota pohja sitten uunista ja ripottele pohjalle raparperinpalat. Kaada täyte päälle ja paista uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes reunat ovat saaneet väriä ja täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Anna piirakan hieman vetäytyä ennen leikkaamista. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä