Maku

Perinteinen ranskalainen sipulikeitto (Soupe à l’oignon au Comté)

1 h
3.8
3

Perinteinen ranskalainen sipulikeitto (Soupe à l’oignon au Comté)

KA
3
3.8
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 10 dlvettä
  • 2 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklkasvisfondia
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 100 gjuustoa (Comté tai Vilho)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa voi-öljyseoksessa.
Ripottele joukkoon jauhot. Lisää kuuma vesi ja viini. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi fondilla.
Peitä kannella ja anna muhia hiljalleen 20 minuuttia.
Paahda leivät. Pane uuninkestävien keittokulhojen pohjalle kuhunkin viipale paahdettua leipää.
Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Kaada sipulikeitto päälle, ja ripottele annoksen päälle loput juustot.
Anna sipulikeiton ruskistua uunissa 225 asteessa 5–10 minuutin ajan. Tarjoile perinteinen ranskalainen sipulikeitto kuumana.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä