Maku

Perinteinen kermainen lohikeitto

35 min
4.3
35

Perinteinen kermainen lohikeitto

GL
MU
35
4.3
Perinteisessä kermaisessa lohikeitossa on aito maku! Suussasulavan keiton täyteläisyyden salaisuus on kuohukermassa.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 8 dlvettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 400 glohifileetä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Kermainen lohikeitto valmistuu näin:

Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen lohikeitto vielä tillillä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä